Solitaire heksenforum

<center><img src="http://i69.photobucket.com/albums/i70/lady_steffie/logo6-1.jpg"></center>
Het is momenteel vr dec 01, 2023 4:12 am

Alle tijden zijn UTC
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 0 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: Overzicht divinatie methoden
BerichtGeplaatst: di sep 20, 2011 9:55 pm 
Offline
Site Admin

Lid geworden op: zo sep 18, 2011 1:19 pm
Berichten: 7
AEROMANTIE:
Het bestuderen van de lucht en de wolken. Concentreren op de vormen van wolken, de stand van de sterren en de kleur van de lucht, en te letten op vreemde verschijnselen. Dit werd gedaan door zeelui en boeren.

ALECTRYOMANTIE:
Een methode waarbij men op dichtgevouwen briefjes met letters van het alfabet korrels graan strooit. Vervolgens laat men er een haan naar pikken. op de volgorde die de vogel uitkiest haal je de briefjes eruit. De letters vormen samen een boodschap voor de vraagsteller.

ALEUROMANTIE:
Wie kent ze niet de fortune cookies? Verschillende spreuken die een toekomstvoorspelling bevatten worden in stukjes gevouwen waarvan knapperige koekjes worden gebakken. Na de maaltijd neem je een koekje van een grote schaal, breekt het open en leest de boodschap. Een Chinese methode.

ALOMANTIE:
Voorspellen met behulp van tafelzout.

ANTHROSCOPIE:
De kunst van het toeschrijven van betekenissen aan de hand van uiterlijke kenmerken van individuele figuren. Heel populair in het Oosten in de negentiende eeuw. Ook antropologen (uit de Victoriaanse tijd) maakten er gebruik van.

AQUARELLEZEN:
Met plakkaatverf, waterverf of ecoline op wit papier wordt de toekomst voorspelt. Je maakt een tekening op gevoel waarbij je niet nadenkt, maar direct tekent wat er in je opkomt.
Stel jezelf voor je begint een vraag. Als je klaar bent vouw je de tekening dubbel. Wacht even en kijk dan naar de patronen die zich hebben gevormd. Door je goed te concentreren kun je er heel wat uit afleiden.

ASTRAGLOMANTIE / AGYROMANTIE:
Divineren met dobbelstenen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de dobbelstenen in een schaal met water te gooien (dowsen). De getallen die boven komen drijven zeggen iets over je, evenals de richting waar ze naar toe drijven. Kennis van de numerologie en elementen is noodzakelijk.

ASTROLOGIE:
Zeer uitgebreide manier om inzicht te verkrijgen waarbij zon, maan, planeten en huizen aanwijzingen geven over je karakter en je levensloop. Het heeft niets te maken met de astrologische rubrieken in kranten en tijdschriften. Een horoscoop wordt gedaan aan de hand van je geboortetijdstip en geboorteplaats. Het is ook mogelijk om van gebeurtenissen een horoscoop te trekken, bijvoorbeeld van een bedrijf of het aangaan van een huwelijk.

AUGURIE:
De interpretatie van voortekenen en tekens.

AURAMANTIE:
De kunst van het bestuderen van de aura's bij mens en dier. De aura is een elektromagnetische veld om alle levende dingen heen wat licht afgeeft. Eigenlijk is de aura onzichtbaar met het blote oog, maar aura's zien kun je leren. Sommige mensen hebben de gaven van nature meegekregen. Aan de kleuren kun je zien in welke gemoedstoestand een persoon verkeert. Ook is het mogelijk om zaken uit verleden, heden en toekomst waar te nemen.

AUSTROMANTIE:
Wie de windrichtingen nauwkeurig bestudeert zal weten wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren.

BELOMANTIE:
Het voorspellen van een uitkomst van een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld door een pijl die een gemarkeerd doel bereikt. Stel dat je van tevoren afspreekt dat dit doel positief is, dan betekent dat welvaart en geluk voor de vraagsteller. Omgekeerd geldt hetzelfde.

BIBLIOMANTIE:
Boeklezen. Het voorspellen van de toekomst of inzicht verkrijgen in jezelf met behulp van boeken. Dit is simpel en doeltreffend.
Neem een boek uit de kast en sla dit open met je ogen dicht. Laat je vinger een stukje tekst aanwijzen, doe je ogen open en lees wat er staat. Vaak zul je merken dat de zin op jou van toepassing is. De bijbel wordt hier vaak voor gebruikt.

BOTANOMANTIE:
Voorspellen aan de hand van verbrande bladeren en takken.

CAPNOMANTIE:
Rooklezen. Het bestuderen van rookpluimen, bekend bij de indianen. Dit wordt gedaan bij rituele vuren waaraan magische kruiden zijn toegevoegd. Een andere manier is om een vel papier boven een kaarsvlam te bewegen, waardoor een rookpatroon ontstaat.

CARTOMANTIE:
Voorspellen door middel van de kaarten, bijvoorbeeld de tarot of de kaarten van madame Lenormand. Het kan ook met gewone speelkaarten.

CERAUNOSCOPIE:
Het zoeken van voortekenen in donder en bliksem.

CEROMANTIE:
Waslezen. Laat gesmolten was stollen in een kom ijskoud water en kijk goed naar de vorm. Die zal je meer vertellen over de nabije toekomst.

CHEIROMANTIE:
Handlezen. Een handlijnkundige verteld je door het bestuderen van je hand en de vorm van je hand wat je voor type bent. Een aparte categorie is het bestuderen van vingers en nagels, maar deze worden ook vaak bij het totaalbeeld betrokken. Nauw verwant aan palmistrie, waarbij de handpalm word bestudeerd.

CLAIRVOYANTIE:
Helderziendheid. Letterlijk betekent dit dat je een duidelijk, helder zicht hebt, een 'tweede gezicht'. Het is een vorm van divinatie waarbij de waarzegger een beeld krijgt, zo duidelijk als een filmscene, waarin gebeurtenissen uit de toekomst zich ontvouwen.

CLEROMANTIE:
Divineren aan de hand van stenen en schelpjes.

CYCLOMANTIE:
Het kijken naar een ronddraaiend wiel of rad zou duidelijkheid moeten brengen in vele zaken.

DOWSEN:
Zie astraglomantie.

DROOMDIVINATIE:
Aan de hand van droomsymbolen, kleur en stemming tijdens het dromen kan veel worden afgeleid over de toekomst. De dromer kan het beste zelf zijn eigen dromen duiden. Door een droomdagboek bij te houden wordt al veel duidelijk.

GEOMANTIE:
De kunst van het observeren van patronen in aarde of zand.

GYROMANTIE:
Hierbij draai je rondjes in een cirkel die wordt gemarkeerd door letters. Wanneer je duizelig wordt en ongecontroleerd van het ene naar het andere punt zwalkt, kan een voorspelling worden gedaan aan de hand van de verzamelde letters.

HANDLIJNKUNDE:
Zie cheiromantie.

HIPPOMANTIE:
Hierbij wordt gekeken naar het gedrag van paarden, met name naar het stampen van de hoeven en het gehinnik.

HYDROMANTIE:
Divinatie door een steen in het water te werpen en te kijken naar de kleur en rimpelingen van het water en de eb- en vloedbewegingen.

I CHING:
Gebaseerd op het yin-yangprincipe, een systeem waarbij wordt gekeken naar het verloop in het leven.

KAARSENWASLEZEN:
Zie ceromantie.

KOFFIEDIKKIJKEN:
Dit werd veel door zigeuners gedaan. De koffie word samen met het water gekookt en in een kopje uitgeschonken. Als de koffie opgedronken is blijft de drab achter in het kopje. Giet een deel op de schotel. Hier worden al een aantal dingen uit duidelijk. Ook de drab in het kopje kan meer vertellen. Je gaat op dezelfde manier te werk bij theeblaadjes lezen.

KRISTALLEZEN:
Het turen in een kristallen bol. Langdurig staren in een kristallen bol geeft reflecties die meer over jezelf of de vraagsteller vertellen.

LAMPODOMANTIE:
De richting van een kaarsvlam, fakkel of vuur kan verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen.

LIBANOMANTIE:
Rooklezen, bestuderen van wierook en rook.

LITHOMANTIE:
Divinatie waarbij edelstenen in verschillende kleuren worden gebruikt.

METEOROMANTIE:
Divinatie door het bestuderen van vallende sterren.

METOPSCOPIE:
Het bekijken van de lijnen op het voorhoofd.

MOLEOSOFIE:
Het bekijken van moedervlekken als indicator van iemands karakter. Er wordt gekeken naar de grootte, plaats en kleur. De zogenaamde Heksenjagers maakte hiervan gebruik durende de middeleeuwen.

MOLYBDOMANTIE:
Loodlezen: verwarm een stukje lood op een lepel en gooi dit dan in ijskoud water. De figuren die ontstaan vertellen meer over de toekomst.

NECROMANTIE:
Ontvangen van boodschappen van de doden, bijvoorbeeld met een Ouija-bord of glaasje draaien. Nog steeds populair, maar zeker niet ongevaarlijk.

NUMEROLOGIE:
De interpretatie van cijfers aan de hand van de alfabet. Er wordt gekeken naar de cijferwaarde van o.a. de naam, geboorteplaats en datum en de woonplaats.

OCULOMANTIE:
Divinatie door het kijken naar de ogen.

ONOMANTIE:
De betekenis van namen.

ORNISTHOCOPIE / ORNITHOMANTIE:
Kijken naar vliegende vogels en patronen die ze maken.

PALMISTRIE:
Zie cheiromantie.

PSYCHOMETRIE:
Hierbij gebruikt men een voorwerp dat toebehoort aan de vraagsteller. Er worden beelden, stemmen of bepaalde gevoelssensaties waargenomen, afhankelijk van het talent van de ziener. Het gaat om de gezamenlijke impressies die een totaalbeeld vormen dat van belang is voor de vrager.

PYROMANTIE:
De kunst om vormen en visioenen te zien in vlammen. Vaak wordt er ook iets op het vuur gegooid.

RADIESTHESIE:
Pendelen of werken met de wichelroede.

ROETLEZEN:
Aan de hand van een roetspoor op wit papier worden voorspellingen gedaan. Het roetspoor krijg je door het papier boven een kaarsvlam heen en weer te bewegen.

RUNEN LEZEN:
Het interpreteren aan de hand van letters van een vroeg alfabet uit Noord- Europa. Er zijn veel verschillende soorten runen. de meest gebruikte set is de Germaanse runenschrift.

SCIOMANTIE:
Assistentie van een geestelijke helper. Een methode die wordt gebruikt door 'channelers'.

SIDEROMANTIE:
Branden van stro met een heet strijkijzer. De figuren die dan ontstaan zouden bepaalde voortekenen of aanwijzingen bevatten voor de vraagsteller.

SPIEGELSTAREN:
Het staren in een (magische) spiegel die naar de maan is gericht, met de bedoeling manestralen op te vangen en deze te lezen.

SYCOMANTIE:
Boodschappen op boomblaadjes. Hoe langzamer zij drogen, hoe positiever het voorteken. een moderne variant is om verschillende dingen op papiertjes te schrijven, die op te rollen en boven een stomende ketel te houden. De eerste vraag of boodschap die zich ontvouwt zal worden beantwoord.

TASSEOGRAFIE:
Theeblaadjes lezen na het theedrinken. Werkt uiteraard alleen met thee van losse theeblaadjes.

TEPHRAMANTIE:
Divinatie door asresten van verbrande boombast.

XYLOMANTIE:
Hierbij wordt gekeken naar de vorm van brandende stukjes hout.

ZOOMANTIE:
Het bestuderen van diergedrag om de toekomst te onthullen.


Bron: http://www.freewebs.com/minerva-web/div ... #168630615

_________________
Afbeelding


Omhoog
   
Toon berichten van afgelopen:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© 2007 - 2019 XsBB
ThinCab - Gratis weblog? - Gratis forum?
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBB.nl.